השקעה בחנות באמזון – המדריך המלא למכירת חנויות אמזון FBA

המאמר הבא תומלל משיחה עם עומר סידי הברוקר הראשי של סוכנות Trust The Brokers , מנהל את מחלקת אמזון בסוכנות ואחראי על כל עסקאות אמזון.

עומר מתמחה רק באמזון ב-6 השנים האחרונות, בעלים של מס’ חנויות ויועץ חיצוני למוכרים פרטיים וחברות. כמו כן עומר הינו עורך דין בהכשרתו והא דובר אנגלית שפת אם, יש לו את הידע המקצועי והמשפטי לעזור ללקוחות שלנו וללוות אותם לעסקה מוצלחת, מאמר זה נכתב לאחר חתימת עסקת אמזון נוספת מוצלחת והעברת הכסף (ראו תמונה).

אם אתם מחפשים לקנות או למכור חנויות אמזון, תהיו בטוחים שאתם בידיים טובות הסוכנות שלנו מטפלת בכל סוגי חנויות אמזון מעסקאות של עשרות אלפי דולרים עד מליוני דולרים, המדריך הזה נכתב מניסיון רב והינו המדריך המלא למכירת חנויות אמזון FBA הכי טוב שתמצאו ברשת!

עסקה באזון שנסגרה
עסקת אמזון שנסגרה

במידה שאתם מחפשים למכור או לקנות חנות אמזון שלכם מוזמנים להשאיר פרטים בלינק הבא : לינק

מה זו חנות אמזון FBA ולמה היא נחשבת לנכס דיגיטלי פופולארי ?

Amazon FBA זה ראשי תיבות של Fulfilled By Amazon אבל מה זה בעצם אומר? זה אומר שאנחנו הבעלים של המותג ושל המוצרים שלנו. אנחנו נדרשים להכין את המוצרים ולשלוח אותם למחסנים של אמזון. ברגע שהמוצרים מגיעים למחסנים של אמזון, הם אלה שמבצעים את כל התהליך הלוגיסטי, הם מקבלים את הסחורה, סורקים, מאחסנים, ולבסוף שולחים אותה ללקוח הסופי. חנויות FBA אלו הנכסים שהסוכנות מטפלת בהם, גם מהצד של המוכר וגם מהצג של הקונה. 

נקודות החוזקה המרכזיות של עסק באמזון הן:
-עלויות הקמה ראשוניות נמוכות מאוד ביחד לרוב העסקים. לרוב ניתן להתחיל עם השקעה של 5000-10,000 דולר. 

-אין צורך במחסנים, או במשרדים- כל מה שצריך זו גישה למחשב.
-מדובר בפלטפורמה הכי גדולה היום בעולם שמאפשרת למכור ללקוחת בכל העולם.

-אפשרות למכירה עתידית (EXIT) בזמן יחסית קצר.

מה העלויות הכרוכות בהקמה וניהול חנות אמזון במודל FBA?

את נושא הזה גם ניתן לחלק לשניים

עלויות הקמה חד פעמיות מתייחסות לפתיחת חנות, כתיבת ליסט, צילום + עריכה של תמונות, סרטון, מחקר מילות מפתח, יח’ לחלוקה, עלויות PPC בתוך אמזון, תקציב לרכישת מלאי ראשוני. חשוב לציין שקיימות כמובן גם הוצאות נוספות והן משתנות מעסק לעסק. עלות של כל הדבר הזה יכולה להגיע ל5000$-10,0000$ תלוי כמובן בתקציב שלנו ובאנשי המקצוע  שנבחר. אפשר לעשות צילומים לבד בחינם (פחות מומלץ) ואפשר לפנות לצלם צקצועי שיצלם ויערוך עבורנו את התמונות. בכל שלב בתהליך אפשר לחסוך עליות אולם זה בדר”כ פחות מומלץ. אנחנו לא ממליצים לקצר כאן תהליכים ובהחלט כדאי ומומלץ להשקיע בכל הנושאים שפורטו כאן למעלה. זה יכול להיות ההבדל בין מוצר שמוכר ומצליח לבין מוצר כושל.

בואו נדבר על עלויות שוטפות, כמובן שעל כל השירות הזה אנחנו משלמים, כמה משלמים? זה משתנה ממוצר למוצר ומקטגוריה לקטגוריה. אם ניקח לדוגמא מוצרים שנמכרים בטווח של 15$ ועד 30$ לערך, לרוב העמלות שאנחנו צריכים לקחת בחשבון הן כ-30% לערך ממחיר המוצר ללקוח.
לכן, בדוגמא שנציג, מוצר שעלה לנו כ10$ כולל המשלוח ושיימכר ב30$ ללקוח הסופי, במצב כזה- אמזון ייקחו עמלות בסך כ-$10+- (זה כולל עמלות בגין המכירה, שילוח, אחסנה, אריזה ועוד עמלות שלא נרחיב עליהן כאן)  בחישוב גס, זה משאיר אותנו עם בערך $10 רווח ליח’. צריך לקחת בחשבון גם דברים נוספים כמו החזרות, ביטולים, מוצרים פגומים – יש צורך להעריך נכון ולהיערך בהתאם, אנחנו רואים הרבה מוכרי אמזון שלא עושים את החישובים הנכונים ובסוף נשארים ללא רווח, או עם שוליי רווח מאוד נמוכים. חשוב מאד לדעת את המספרים של העסק שלך. זה נכון אגב לכל סוג של עסק ולא רק לעסק אמזון. 

מה הקונים הפוטנציאליים של הסוכנות מחפשים בחנויות אמזון ?

כשאנחנו מחפשים חנות אמזון לרכישה, אנחנו מחפשים בעיקר, פוטנציאל. משקיע פוטנציאלי רוצה לראות חנות שמרוויחה, כאשר הוא יודע שעם הכישורים והיכולות שלו הוא יכול לגרום לחנות הזו להרוויח יותר, כמובן שהפונקציה פה זה גם איזה מוצר/מוצרים נמכרים בחנות. האם מדובר במוצר גנרי או שמא מדובר במוצר ייחודי. האם יש בידול למוצר או שלא, האם יש פטנט למוצר? ככל שהמוצרים שלנו יותר יחודיים, ונתנים להגנה, כך יעלה הסיכוי שלנו למצוא קונים. בתהליך בחינת חנות אמזון נכנסים לחשבון מכלול של שיקולים על מנת לבחון כדאיות לעסקה.

סוגי חנויות באמזון

הסוג הראשון של עסקים באמזון הם חנויות שמוכרות מוצרים גנריים/מוצרי מדף, לדוגמא מוצרים שניתן להזמין מאליבאבא ולבקש מהספק לשים את הלוגו שלך על האריזה – זהו הסוג הבסיסי של מוצרי PL בחנות באמזון ולרוב מדובר במוצרים שיש להם אורך חיים קצר, תחרות שעולה כל יום ומחיר שרק יילך ויירד עם הזמן. 

למה? כי כל אחד יכול לפנות לספק, לסכם איתו מחיר נמוך יותר או צבע אחר ולמכור את אותו המוצר כמו שלך.

הסוג השני של החנויות מוכרות משהו ייחודי, שאין בו כמעט תחרות, לדוגמא מוצר מבוסס פטנט, מוצר שיש לו עיצוב ייחודי או מוצר שהוא תרכובת ייחודית שלנו.  מכפיל של חנות שמוכרת מוצר ייחודי/מבוסס פטנט יכול להיות הרבה יותר של חנות שמוכרת מוצרים גנריים בסיסיים. אני כמובן לא מכליל ותמיד יש יוצאים מהכלל.

תמחור נכון של חנות אמזון

כאשר אנחנו ניגשים לתמחור חנות אמזון הפקטור המרכזי הוא קודם כל הרווחים. תחילה, בוחנים את הדוח רווח והפסד של החנות  (P&L) של העסק ב-12 חודשים האחרונים. לאחר מכן אנחנו בוחנים מה החנות עשתה בשנים קודמות, אנחנו מסתכלים על דוחות מכירה, דוחות פרסום, מתחרים, עלויות נוספות שיש לעסק, מצב החנות, וותק החנות, ניראות, ביקורות, פידבקים, תלונות ועוד. כל רוכש פוטנציאלי עושה את בדיקות שלו ולכל משקיע ישנן נק’ שיותר חשובות או פחות חשובות לו כשהוא בוחן השקעה כזו. כיום קיימות גם חברות חיצוניות שיכולות לבצע את הבדיקות הללו עבור רוכשים פוטנציאליים. 

ישנם המון פרמטרים לתמחור חנות אמזון, נציין כמה מהן:
-האם החנות רווחית? אן כן, מה אחוז הרווחיות? האם ניתן להגן על המוצר שלנו מפני העתקות? האם ניתן לפתח עוד מוצרים תחת המותג.
-האם יש פטנט למוצר?
האם יש ביקורות למוצר? כמה ביקורות? והאם חיוביות? ומה לגבי ביקורות שליליות? מצב בריאותי של החנות? האם קיבלנו תלונות? האם החנות נמצאת בסיכון? האם המוצר עונתי?האם יש מתחרים? אם כן, כמה ומי אלו?  מה אורך חיים של המוצר? באמת שיש עוד המון…

אז בכמה אפשר למכור עסקה באמזון?

שאלה מוציינת והטווח הוא בעמת עצום. החל מחנויות שיימכרו במכפיל של 1.5 (רווח שנתי) ועד מקרים קיצוניים שיימכרו במכפיל של 5 (רווח שנתי), ולפעמים אפילו יותר אבל זה במקרים חריגים לרוב. עיקר העסקים נמצאים איפשהו באמצע, בין מכפיל של 2.2 ועד מכפיל של 3.5.
בשלב הראשון של התהליך, אנחנו בסוכנות נכנסים לעובי הקורה, בודקים את כל הנתונים, מבצעים אנליזה ומעניקים הערכת שווי לחנות- כן בחינם!

אם ניקח דוגמא עם מספרים: חנות שמרוויחה כ-100,000$ בממוצע שנתי,  ניתן יהיה לקבל עליה מחיר שינוע לרוב בין 200,000$ ל-350,000$.

*הדוגמא והתחשיב מתייחסים לחנות ממוצעת. כמובן שישנם מקרים בהם המכפיל יהיה נמוך יותר, לדוגמא בחנות שנמצאת בירידה או שחלק מהמוצרים אינם במלאי, תחרות קשה, נישה פחות אטרקטיבית, וישנם מקרי קיצון לצד השני בו חנות נמכרת במכפיל גובה מהממוצע. סיבות אפשרויות, תחום/מוצר ייחודי, נישה בצמיחה, דוחות שמראים עליה עקבית במכירות וברווחים, קניין רוחני, אחוז רווחיות גבוה, מוצרים עתידיים, פיזור נכון בין המוצרים.


אם יש למותג נכסים חיצוניים מחוץ לאמזון, זה בהחלט יכול להעלות את השווי, אם המותג פעיל גם בפלטפורמות נוספות כמו וולמארט, בשופיפיי, וורדפרס או Etsy, זאת אומרת שישנם עוד אפיקי הכנסה שמספקים גם ביטחון במקרה שמשהו קורה לחנות הראשית באמזון וכך בעצם ישנן עוד אפיקים שמכניסים כסף על בסיס החנות. בנוסף, כל ערוץ אחר כמו יוטיוב, פייסבוק, מרקטפלייס, אינסטגרם, טיקטוק יכולים להגדיל את שווי החנות והמכפיל של החנות עשוי לעלות גם כן.

מה התהליך להוצאת עסקה לפועל?

לאחר שאנחנו מדברים עם המוכר ומסכימים על הערכת השווי למכירה , חותמים חוזה עם סוכנות Trust The Brokers לגביי תחילת עבודה על ייצוג הנכס בשוק.
בחוזה חותמים על עמלות התיווך ועל בלעדיות לתקופה של עד חצי שנה:
עד מיליון דולר- סכום העמלה הוא כ- 15%
עסקאות מעל מליון דולר- סכום העמלה הוא כ- 10%.

אתם בטח קוראים את זה וחושבים לעצמכם, מה? למה כל כך הרבה?  אז תרשו לנו קודם כל להרגיע אתכם, כי זה מה שנהוג בתחום וחשוב לציין כי במידה ולא מכרנו לכם את הנכס, לא שילמתם כלום- בדיוק ככה. מוכרים רבים חושבים שזה קל למכור לבד נכס, אנחנו כמובן לא מגבילים אותם ומאחלים להם בהצלחה. רובם לרוב חוזר אלינו לאחר נסיונות כושלים ולאחר שהבינו שהתהליך לא כזה פשוט, במיוחד לאדם פרטי.
לאחר חתימת ההסכם מולנו אנחנו לוקחים את המושכות וכאן מתחילה בעצם העבודה שלנו!  אנחנו בונים מצגת משקיעים בעברית ובאנגלית, פונים למאגר הרוכשים הפוטנציאליים שלנו בארץ ובחו”ל. מבצעים שיחות ומציגים את העסק לרוכשים ומשקיעים מכל העולם. חשוב לציין כי אנחנו עובדים בשיתוף גם עם הברוקרים המובילים בחו”ל ובנוסף, לחברת TRUST THE BROKERS הסכמים ייחודיים ובלעדיים עם האתרים המובלים בתחום לרבות אתר FLIPPA ואתר EMPIRE FLIPPERS.

טיפ חשוב: אנחנו ממליצים בחום למוכר לא להוריד רגל מהגז על הפעילות בחנות, למוכרים יש נטייה להוריד קצב עבודה ברגע שמתחילים את תהליך המכירה, וראינו כבר עסקאות שנסגרו ב- 30% פחות מהשווי הראשוני שלהם, כי תוך כדי תהליך המכירה רווחי החנות ירדו, ואז כמובן שנאלצים לעשות התאמות במחיר כלפי מטה.
מצד שני, חנויות שירוויחו יותר בתוך תקופת הזמן של המכירה, השווי שלהן עשוי לעלות -כך שזה עובד לשני הכיוונים.

לאחר שנמצא קונה פוטמציאלי, הוא נדרש לחתום על NDA ולאחר מכן הוא יקבל את כל הנתונים על החנות, במידה ובשלב הזה הוא צריך פרטים נוספים מהמוכר או רוצה להכיר את המוכר, אנחנו מארגנים פגישה בין הקונה והמוכר ואם הפגישה מסתיימת בהצלחה והקונה מעוניין להתקדם לתהליך קנייה, מתחילים את סבב החתימות על הסכם המכירה/קנייה וכשזה נחתם עוברים לשלב העברת הנכס.
בהעברת הנכס, הקונה הופך בעצם להיות בעל הזכויות בנכס.

טיפ: רצוי ששני הצדדים יביאו עורך דין מטעמם שייצג אותם בעסקה אחד מול השני כדי להגן כל אחד על האינטרסים שלו.

לאחר הקנייה כשהעסק נמצא כבר בידיים של הקונה, מתחילים את תהליך החפיפה המסודר.
יש עסקים שדורשים זמן חפיפה של כמה שבועות וישנם שדורשים כמה חודשים, ישנם גם מקרים שהקונה מעסיק את המוכר במשרה חלקית בעסק או בתור יועץ, כדי שזה יקרה צריך שיהיה חיבור טוב בין הקונה למוכר.

לעיתים מגיעים אלינו מוכרים שבבעלותם חנות באמזון ומבקשים מאיתנו לעזור להם להכין את העסק למכירה בעוד כחצי שנה או שנה, זו הדרך הכי טובה למכור עסק, קודם כל להשביח אותו ולהציג אותו הכי טוב שאפשר.
אנחנו מספקים שירות שיאפשר להם לייצב את העסק, להגדיל מכירות באמצעות מספר פעולות שצריך לבצע בחנות.

טיפ: ככל שהעסק רווחי יותר, יציב יותר ונמצא במגמת עלייה, כך שווי הנכס ימוקסם ויהיה ניתן לדרוש עליו מכפיל יותר גבוה.

מה הייחודיות של הסוכנות?

בשוק הבינלאומי ישנן סוכנויות תיווך אמזון אשר מתמקדות בחנויות אמזון בשווי גבוה ואינן מתווכות בעסקאות של חנויות אמזון קטנות.
אנחנו בסוכנות Trust The Brokers שמנו לעצמנו מטרה לעזור לכלל יזמי האיקומרס בעלי המותגים לממש את האקזיט שלהם ולהחזיר את פירות ההשקעה הרבים שהושקעו בזמן, כסף ומאמץ בעסק.
המערך שבו הסוכנות פועלת מאפשר לנו להרחיב את כוח האדם באופן תמידי ולהוסיף ברוקרים נוספים, ולכן ביכולתנו לטפל בעסקאות שרוב הסוכניות בעולם אינן יכלות ואינן רוצות להתעסק בהן, זה כולל גם חנויות בשווי של עשרות אלפי דולרים בודדים- אותם בעלי חנויות קטנות, חוזרים אלינו לרוב גם בהמשך עם חנויות יותר גדולות, חוץ מזה אנחנו מאמינים גדולים בקראמה ולכל אחד מגיע סיכוי שווה לנסות למכור את החנות שלו ולא משנה מה סדר גודל החנות.

במידה שאתם מחפשים למכור או לקנות חנות אמזון שלכם מוזמנים להשאיר פרטים בלינק הבא : לינק

השקעה בחנויות אמזון?

תחום נוסף שמתפתח בסוכנות הוא תחום השקעות פסיביות בחנויות אמזון FBA , במידה ואתם מחפשים עסקת השקעה פסיבית ורווחית עם סיכון יחסית נמוך, תצרו איתנו קשר כדי להיכנס לרשימת ההמתנה למשקיעים.
מדי פעם נופלת בידינו הזדמנות לקבל נכס אמזון להשבחה, כאשר בעל הנכס רוצה להישאר ולנהל את הנכס אך מחפש השקעה כספית לפיתוח וקידום הנכס, כאן אנחנו נכנסים לתמונה באיתור משקיע פסיבי תמורת אחוזים בחנות, ואנחנו מנהלים בפועל את החנות ביחד עם בעל החנות ועוזרים להשביח את החנות לפני אקזיט פוטנציאלי בתום שנה של השבחה, כל שלמעשה החזר ההשקעה ואחוז רווח גבוה קיימים בוודאות גבוהה.

טיפ: בכל סבב גיוס של השקעה בחנות אמזון, אנו פונים קודם כל לרשימת המשקיעים שלנו והם מקבלים תיעדוף לפני שאנחנו מפרסמים את ההשקעה בערוצים שלנו, תוודאו שאתם נכנסים לרשימת ההמתנה למשקיעים פסיביים.

תוכן עניינים

מחפשים את הנכס הדיגיטלי
המושלם בשבילכם?

השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם.

אהבתם את הכתבה?
שתפו בקליק
כתבות בנושא
דילוג לתוכן